Regenwateropvang

Water, een van de belangrijkste levensbehoeften, hoe gaan we erin voorzien?

Verdiep je je erin, dan kom je op verschillende mogelijkheden van #regenwateropvang. In een bovengrondse tank, ondergrondse tank, van kunststof of van beton. Uiteindelijk willen we dat het zuiver is, als het even kan zuiver genoeg om te drinken.

Hoe vangen we regenwater op? En: hoe krijgen we het zo zuiver mogelijk? En de telkens terugkerende overkoepelende vraag: hoe houden we het eenvoudig?

Het mooie is dat deze drie zich wonderbaarlijk goed laten combineren in één systeem. We vangen de regen op op het dak van huis en schuur, vervolgens loopt het door een plantenfilter en van daaruit schoon en zuiver in een ondergrondse betonnen put. De plantenfilter maakt het water zo schoon dat het geschikt is voor alle huishoudelijke doeleinden, behalve drinken.

Om die laatste stap te zetten, laten we het water uit de put eerst door een keramische koolstoffilter lopen waarna het van uitstekende drinkkwaliteit is.

Deze kennis en ervaring is grotendeels afkomstig van PURE MILIEUTECHNIEK in de persoon van Marc Daelemans. Zodra het systeem bij ons in functie is, zullen we het uitvoerig testen en vergelijken met leidingwater. In een vervolgartikel zullen we de resultaten publiceren.

Wil je zien hoe zo’n plantenfilter wordt aangelegd:

workshop plantenfilter aanleggen

en hier:

regenwatertanks en plantenfilter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.