Ontwerp van het systeem voor regenwateropvang

Eenvoud is een van onze belangrijkste uitgangspunten in het ontwerp van huis en systemen. Hoe houd je nu een #regenwateropvangsysteem eenvoudig?

We willen het regenwater zo schoon mogelijk opvangen en opslaan. Daarna willen we het zo schoon mogelijk uit de kranen laten komen. Het regenwater dat je gaat drinken wil je natuurlijk zuiver en schoon hebben voor gezondheid en smaak.

De volgende vragen komen op:

  1. Hoe vangen we het regenwater schoon op? Denk aan luchtverontreiniging, takjes, bladeren, vogelpoep, etc.
  2. Waaraan moet de opvangput voldoen om voldoende water zo schoon mogelijk op te slaan?
  3. Hoe zuiveren we het water zodat het zelfs voor drinkwater geschikt is?

Om deze vragen te beantwoorden zochten we een specialist op dit gebied en vonden in Marc Daelemans van Pure Milieutechniek een goede en prettige partij.

Marc liet ons kennismaken met het plantenfilter. Dat zorgt ervoor dat alle onreinheden uit het regenwater worden tegengehouden voordat het de put in stroomt. En niet alleen tegengehouden, de bacteriën bij de wortels zetten de onzuiverheden om in voedsel voor de planten. De planten groeien er van en vervuiling wordt zo opgeruimd.

De put is van beton. Hierdoor wordt regenwater -dat arm is aan mineralen- gemineraliseerd. Bovendien is er geen aangroei in een betonnen put onder de grond. Hierdoor blijft het water schoon opgeslagen.

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.